Téli palacsintatorta hozzávalók:
Töltelék
10 dkg füge
10 dkg datolya
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg aszalt szilva
1 citrom
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál rum
0,5 liter víz
körülbelül 20 palacsinta
8 evőkanál méz
Palacsinta
(kb. 20 db)
35 dkg finomliszt
3 db tojás
4-5 dl tej
10 dkg sertészsír
2 dkg kristálycukor
kávéskanalnyi szárított reszelt citromhéj
csipetnyi asztali só
10 dkg olvasztott vaj
Téli palacsintatorta elkészítése:
Először a palacsinta tölteléket készítjük el. Vágjuk apróra az aszalt gyümölcsöket, a fahéjjal, a rummal és a citrom levével tegyük egy lábosba, öntsük rá a vizet, és lassú tűznél főzzük addig, amíg a víz elpárolog.
Közben süthetjük a palacsintákat. A lisztet a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, az olvasztott vajjal és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük.
Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a reszelt citromhéjat. Palacsintasütőben kevés forró zsírban kb. közepes merőkanálnyi tésztát, szétfolyatunk majd mindkét oldalát világosra, sütjük, tartsuk melegen.
Rétegesen töltsük meg a palacsintákat az aszalt gyümölcsökből készített kompóttal, majd olvasszuk fel a mézet, és öntsük a tetejére.
Különleges és finom torta készül belőle!
0 hozzászólás