Téli vegyes saláta hozzávalók:
2 kg káposzta
1 kg zöldpaprika (vagy kápia)
500 g uborka
500 g hagyma
500 g zöldparadicsom,
300 g sárgarépa
500 ml ecet
150 g cukor
mustármag
só, bors
babérlevél
tartósítószer (opcionális)
Téli vegyes saláta elkészítése:
Vágd fel a káposztát úgy, mintha salátát készítenél. Sózd meg, és dörzsöld be sóval.
Vágd karikára a sárgarépát, és add hozzá a káposztához, majd újból sózd meg.
Vágd fel a hagymát és tedd a sárgarépára, majd ismét szórj rá sót.
Ugyanezt tedd az uborkával, paprikával és zöldparadicsommal is.
Pár óra múlva levet engednek.
Keverd össze, és tedd az éléskamrába. Hagyd így egészen holnapig. Iyenkor lehet hozzákeverni a tartósítószert is.
Másnap keverd újból össze, és készítsd elő a fűszereket: mustármag, koriander, egész bors, száraz babérlevél.
Keverj össze 500 ml ecetet 150 g cukorral.
Minden befőttesüvegbe tegyél 12 egész borsot, 1 babérlevelet, 1 csapott teáskanál korieandert és 1 evőkanál mustármagot.
A zölségeket kicsit facsard ki, majd tedd a befőttesüvegekbe.
Oszd el az ecetes keveréket, hogy egyenlően jusson minden befőttesüvegbe.
Egészítsd ki a zöldségek által engedett lével, majd fedd le az üvegeket.
A receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás