Tengeri gyümölcsös lasagne hozzávalók:
Besamel
2 közepes cukkini
4-5 evőkanál liszt
½ liter tej
1 gerezd fokhagyma
olaj
só
bors
Töltelék
½ kg polip
300 g éti kagyló
200 g vongole kagyló
250 g garnélarák
2 kicsi paradicsom
2 evőkanál paradicsom szósz
olaj
só
bors
csípős fűszerpaprika
petrezselyemzöld
3 száraz fehér bor
1 gerezd fokhagyma
lasagne lapok
Tengeri gyümölcsös lasagne elkészítése:
Lereszelünk 2 cukkinit, megpároljuk olajban, sóval és fokhagymával. Hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a pilopokat (moscardini), 30 percet főzzük és lecsorgatjuk. Az éti kagylókat 10 percet főzzük. Lecsorgatjuk, eltávolítjuk a páncélt és ledaráljuk. A vongole kagylókat, páncél nélkűl megpároljuk olajban, felöntjük fehér borral, sózzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet, csípős paprikát, apróra vágott paradicsomot, 2 kanál paradicsom szószt és 15 percet főzzük. Megmelegítjük a besamelt, kikenünk vele egy jénai tálat és bele rakjuk az első három lasagne lapot (vagy annyit amennyit, a tál méretétől függően, a lapok úgy nyersen kerűlnek bele). Rá jön a vongole kagyló, a szósszal együt, másik 3 lap, bechamel, polip felvágva (ezt egy kicsit sózzuk ls borsozzuk), 3 lap lasagne, besamel, ét kagylók (cozze) darálva, só, bors, kis hagyma, ujabb 3 lap, a maradék szósz összekeverve a rákokkal.
A tengeri gyümölcsös lasagne receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás