Tengerikásával töltött káposzta hozzávalók:
1 kg tengerikása
1,5 kg füstölt sódar
20 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
2 evőkanálnyi sós darált paprika
2 fej savanyú káposzta
1 nagy evőkanálnyi zsír
2 gerezd fokhagyma
só, bors
fűszerpaprika
Tengerikásával töltött káposzta elkészítése:
A tengerikásával töltött káposztához az összevagdalt hagymát a zsíron a szalonnával üvegesre pároljuk. Tűzről levéve belekavarjuk a darált és a pirospaprikát.
A tengerikását alaposan átmossuk.
A füstölt sódart apró darabkákra vágjuk és a kásával, hagymás keverékkel, fűszerekkel jól összedolgozzuk.
Egy-egy savanyú káposzta levélre kb. egy evőkanálnyi tölteléket, teszünk, begöngyöljük.
A fazék aljára aprókáposztát rakunk, és erre helyezzük a töltött káposztákat.
Vízzel felöntjük, kb. 3 órán alatt lassú tűzön megfőzzük.
0 hozzászólás