Tengerikásával töltött káposzta hozzávalók:

1 kg tengerikása

1,5 kg füstölt sódar

20 dkg füstölt szalonna

2 fej hagyma

2 evőkanálnyi sós darált paprika

2 fej savanyú káposzta

1 nagy evőkanálnyi zsír

2 gerezd fokhagyma

só, bors

fűszerpaprika

Tengerikásával töltött káposzta elkészítése:

A tengerikásával töltött káposztához az összevagdalt hagymát a zsíron a szalonnával üvegesre pároljuk. Tűzről levéve belekavarjuk a darált és a pirospaprikát.

A tengerikását alaposan átmossuk.

A füstölt sódart apró darabkákra vágjuk és a kásával, hagymás keverékkel, fűszerekkel jól összedolgozzuk.

Egy-egy savanyú káposzta levélre kb. egy evőkanálnyi tölteléket, teszünk, begöngyöljük.

A fazék aljára aprókáposztát rakunk, és erre helyezzük a töltött káposztákat.

Vízzel felöntjük, kb. 3 órán alatt lassú tűzön megfőzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 210 perc