Tepertős diós pogácsa hozzávalók:

Fél kg liszt

25 dkg darált tepertő

5 dkg durvára darált dióbél

bors

2 tojássárgája

2 ek tejföl

1 dkg élesztő

kevés tej

Tepertős diós pogácsa elkészítése:

A lisztet összemorzsoljuk a tepertővel és a dióbéllel, majd hozzáadjuk a sót, borsot, azzal is jól összekeverjük.

Egy kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt, és ezt is hozzáadjuk a tejföllel és a tojássárgájával.

Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, éles késsel bevagdossuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval formákat készítünk belőle.

Megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc