Tepsiben sült csirkecombok burgonyával hozzávalók:

4-10 alsó csirkecomb

kb. 2 kg burgonya

200 g gomba

80-100 g vaj

150-200 g sajt

két közepes paradicsom

fűszerek

tejföl

Tepsiben sült csirkecombok burgonyával elkészítése:

Takarítsd meg, mosd meg, majd kockázd fel a burgonyát, csurgasd le a gombát (ha konzerv), karikázd fel a paradicsomot és reszeld le a sajtot.

Kend ki a tepsit a fél adag vajjal, öntsd bele a burgonyát, locsold le 2 kanál olajjal és kb. 80 ml hideg vízzel. Kend meg a csirkecombokat a maradék vajjal (hogy ropogós legyen a bőre), majd rakd őket a burgonyára. Az egyik felkarikázott paradicsomot és oszlasd el rajta, fűszerezd ízlés szerint, majd süsd 45-50 percet alacsony tűzön a sütőben.

Szedd ki a tepsit, öntsd rá a gombát, igazgasd el egyenletesen, reszeld rá a sajtot és pakold rá a maradék paradicsomot. Tedd be újból a sütőbe és alacsony tűzön süsd addig, amíg a burgonya megsül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc