Tepsis burgonya kicsit másképp hozzávalók:

sajt – 25 dkg

tojás – 4-5 db

hagyma – 2 db

só – 2-3 csipet

bors – 2-3 csipet

burgonya – 1 kg

olaj vagy zsíradék – 1,5 dl

Tepsis burgonya kicsit másképp elkészítése:

A hagymát megtisztítom és apró kockára vágom. Egy tepsibe beleöntöm a zsiradékot, a hagymát. A burgonyát szintén megtisztítom és ízlésünknek megfelelő kockára vágom, majd a hagyma ágyra öntöm. Sózom, borsozom alufóliával befedem és a sütőben majdcsak készre párolom. A tojásokat forrásban lévő vízbe teszem és újbóli forrástól számítva 10 percig főzöm. Megtisztítom és majdnem kész burgonyára karikázom. Tetejét megszórom reszelt sajttal és még visszateszem a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad.

Akár köretnek, akár magában melegen tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc