Tepsis burgonya kicsit másképp hozzávalók:
sajt – 25 dkg
tojás – 4-5 db
hagyma – 2 db
só – 2-3 csipet
bors – 2-3 csipet
burgonya – 1 kg
olaj vagy zsíradék – 1,5 dl
Tepsis burgonya kicsit másképp elkészítése:
A hagymát megtisztítom és apró kockára vágom. Egy tepsibe beleöntöm a zsiradékot, a hagymát. A burgonyát szintén megtisztítom és ízlésünknek megfelelő kockára vágom, majd a hagyma ágyra öntöm. Sózom, borsozom alufóliával befedem és a sütőben majdcsak készre párolom. A tojásokat forrásban lévő vízbe teszem és újbóli forrástól számítva 10 percig főzöm. Megtisztítom és majdnem kész burgonyára karikázom. Tetejét megszórom reszelt sajttal és még visszateszem a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad.
Akár köretnek, akár magában melegen tálalom.
0 hozzászólás