Tészta lepényekhez és rétesekhez böjtre hozzávalók:

Lap

20 evőkanál olaj

40 evőkanál víz

6 csésze liszt (250 ml)

1/2 teáskanál só

Krém

2 csomag margarin

2 csomag liszt

ebből a mennyiségből két nagy tepsi rétest kapsz.

Töltelék

1 cukorral (200g) kevert sült sütőtök és egy csomag vaníliacukor

2 lereszelt, cukorral, vaníliacukorral és fahéjjal dinsztelt alma

3 evőkanál búzadara

Tészta lepényekhez és rétesekhez böjtre elkészítése:

Először állítsuk össze a krémet a margarinból és a lisztből. Lassú tűzön olvasszuk meg a margarint, majd amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a két csésze lisztet. Tegyük hűvösre a keveréket.

A tészta

A laphoz, szitáljuk le a 6 csésze lisztet, szórjuk meg a sóval és adjuk hozzá fokozatosan az olajat és a vizet. A kapott tésztát nyújtsuk vékonyra. Kenjük meg a hideg krémmel, majd tekerjük fel. Ezután tegyük hűvösre 20 percre. Vágjuk négybe és nyújtsuk mindegyiket vékonyra.

A sütőtökös pitéhez nyújtsuk ki az első tésztát, szúrkáljuk meg, szórjuk meg egy kanál búzadarával, helyezzük bele a tölteléket, majd tegyük rá a második lapot. Vágjuk fel tetszés szerint, kenjük meg olajjal és tegyük sütőbe, közepes lángon, 50-60 percig süssük. Még forrón, szórjuk meg cukorral kevert vaníliacukorral.

A réteshez, nyújtsuk ki a lapokat, tegyük az almát (amelyet cukorból, vaníliacukorból, fahéjból és két kanál búzadarából álló keverékkel dinszteltünk) a széleire és tekerjük fel őket. Helyezzük őket 1 centiméteres távolságra egymástól a tepiben, kenjük meg olajjal és süssük 50-60 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc