Tésztában sült almák hozzávalók:

4 alma

méz

fahéj

rumesenc

dió

vaj

mazsola

citromlé

tészta:

250 g liszt

200 g tejföl

3 kanál tej

1 tojás

40 g cukor

50 g vaj

élesztő

csipet só

Tésztában sült almák elkészítése:

Összekeverjük a sót, a cukrot, a tejfölt, a tojást, a tejben felfutatott élesztőt és a vajat. Összegyúrjuk a tésztát és félre tesszük, majd elkészítjük az almát.

Meghámozzuk, kimagvaljuk és gyorsan meglocsoljuk citromlével. A magház helyét megtöltjük kevés vajjal, dióval, mézzel vagy lekvárral, mazsolával, fahájjal és rumesenccel.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd négybe vágjuk és beöltöztetjük az almákat. Megkenjük őket tojással és belehelyezzük egy vajjal kikent tepsibe. A desszertet előmelegített sütőbe tesszük, majd 30-35 percet sütjük.

Mézzel leöntve, melegen tálaljuk.

A tésztában sült almák receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc