Tésztában sült almák hozzávalók:
4 alma
méz
fahéj
rumesenc
dió
vaj
mazsola
citromlé
tészta:
250 g liszt
200 g tejföl
3 kanál tej
1 tojás
40 g cukor
50 g vaj
élesztő
csipet só
Tésztában sült almák elkészítése:
Összekeverjük a sót, a cukrot, a tejfölt, a tojást, a tejben felfutatott élesztőt és a vajat. Összegyúrjuk a tésztát és félre tesszük, majd elkészítjük az almát.
Meghámozzuk, kimagvaljuk és gyorsan meglocsoljuk citromlével. A magház helyét megtöltjük kevés vajjal, dióval, mézzel vagy lekvárral, mazsolával, fahájjal és rumesenccel.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd négybe vágjuk és beöltöztetjük az almákat. Megkenjük őket tojással és belehelyezzük egy vajjal kikent tepsibe. A desszertet előmelegített sütőbe tesszük, majd 30-35 percet sütjük.
Mézzel leöntve, melegen tálaljuk.
A tésztában sült almák receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás