Tésztában sült barack hozzávalók:

500 g barack
1 tojás
150 ml fehérbor
120-150 g liszt
1 kanál porcukor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt gyömbér

olaj
kockacukor

Tésztában sült barack elkészítése:

Habbá verjük a tojást a borral együtt, majd hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyivel egy normál palacsintatésztát tudunk keverni a hozzávalóinkból. Megmossuk a barackokat, kimagozzuk, de úgy, hogy a barack maradjon egészben.

A magok helyére egy-egy kockacukrot rakunk. Picit összenyomjuk a barackokat, lisztbe, majd a kevert tésztába forgatjuk és forró olajba tesszük.

Figyelem! A tésztában lévő cukor miatt nagyon hamar megsül, tehát egy percre sem hagyhatjuk ott a serpenyőt, mert könnyedén odasülhet. A megsült barackokat papírszalvétára szedjük ki, ezzel felitatjuk a fölösleges olajat. Beszórjuk a cukros, fahéjas keverékkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc