Tésztában sült barack hozzávalók:
500 g barack
1 tojás
150 ml fehérbor
120-150 g liszt
1 kanál porcukor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt gyömbér
só
olaj
kockacukor
Tésztában sült barack elkészítése:
Habbá verjük a tojást a borral együtt, majd hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyivel egy normál palacsintatésztát tudunk keverni a hozzávalóinkból. Megmossuk a barackokat, kimagozzuk, de úgy, hogy a barack maradjon egészben.
A magok helyére egy-egy kockacukrot rakunk. Picit összenyomjuk a barackokat, lisztbe, majd a kevert tésztába forgatjuk és forró olajba tesszük.
Figyelem! A tésztában lévő cukor miatt nagyon hamar megsül, tehát egy percre sem hagyhatjuk ott a serpenyőt, mert könnyedén odasülhet. A megsült barackokat papírszalvétára szedjük ki, ezzel felitatjuk a fölösleges olajat. Beszórjuk a cukros, fahéjas keverékkel.
0 hozzászólás