Tésztás gomba hozzávalók:

réteslap

nagykalapos gomba

füstöltsonka

reszelt parmezán

egy felvert tojás a tészta megkenéséhez

Tésztás gomba elkészítése:

A megtisztított, megmosott gombák szárait óvatosan leszedjük, a kalapjukat pedig 5 percig zöldséglevesben főzzük.

Kiszedjük, majd lecsepegtetjük, mialatt elkészítjük a tölteléket.

Apróra vagdaljuk a gomba szárát, egy kis vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az ugyancsak felaprózott sonkát, majd a parmezánt is, ha kihűlt a keverék.

Megtöltjük a kalapokat, és mindegyiket egy tésztanégyzetre helyezzük, majd becsomagoljuk.

Bekenjük a felvert tojással, 180 fokos sütőbe tesszük, míg a tészta megpirul.

A sonkás-sajtos töltött gombákat szervírozhatjuk tejfölös metélőhagymával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc