Tikka masala rákkal hozzávalók:

4 személyre

25 dkg garnéla rákfarok (lehet királyrák is)

1 db vöröshagyma (bio)

3 gerezd fokhagyma (bio)

1 db paradicsom (bio)

10 dkg paradicsompüré (bio, 100%-os)

2 evőkanál natúr joghurt (csökkentett zsírtartalmú)

2-3 evőkanál tandori masala fűszerkeverék (piros)

1 evőkanál currypor

1/2 evőkanál őrölt gyömbér

olivaolaj (extra szűz)

só (himalája)

bors

Tikka masala rákkal elkészítése:

A rákfarkakat megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk (ez opcionális, így spirálos alakja lesz és jobban átveszi a mártást is).

A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és apróra szeljük (intenzívebb íz érdekében reszeljük az ételbe) és a paradicsomot apróra kockázzuk.

1-2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát (csipet sóval, így jobban kiengedi a levét és az ízét), majd adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát.

Ha a paradicsom levet ereszt adjuk hozzá a paradicsompürét, majd fűszerezzük (ha túl sűrű, akkor 1 dl vízzel öntsük fel).

Tegyük a mártásba a tisztított rákot és 5 percig főzzük össze.

Tűzről lehúzva keverjük bele a joghurtot, majd visszatéve a tűzre pár percig főzzük össze. Joghurt nélkül is finom.

Tálaljuk friss korianderrel megszórva, mellé pedig adjunk gyorsan elkészíthető csapatit (indiai kenyér).

 

Az rákos tikka masala receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc