Tikka masala rákkal hozzávalók:
4 személyre
25 dkg garnéla rákfarok (lehet királyrák is)
1 db vöröshagyma (bio)
3 gerezd fokhagyma (bio)
1 db paradicsom (bio)
10 dkg paradicsompüré (bio, 100%-os)
2 evőkanál natúr joghurt (csökkentett zsírtartalmú)
2-3 evőkanál tandori masala fűszerkeverék (piros)
1 evőkanál currypor
1/2 evőkanál őrölt gyömbér
olivaolaj (extra szűz)
só (himalája)
bors
Tikka masala rákkal elkészítése:
A rákfarkakat megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk (ez opcionális, így spirálos alakja lesz és jobban átveszi a mártást is).
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és apróra szeljük (intenzívebb íz érdekében reszeljük az ételbe) és a paradicsomot apróra kockázzuk.
1-2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát (csipet sóval, így jobban kiengedi a levét és az ízét), majd adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát.
Ha a paradicsom levet ereszt adjuk hozzá a paradicsompürét, majd fűszerezzük (ha túl sűrű, akkor 1 dl vízzel öntsük fel).
Tegyük a mártásba a tisztított rákot és 5 percig főzzük össze.
Tűzről lehúzva keverjük bele a joghurtot, majd visszatéve a tűzre pár percig főzzük össze. Joghurt nélkül is finom.
Tálaljuk friss korianderrel megszórva, mellé pedig adjunk gyorsan elkészíthető csapatit (indiai kenyér).
Az rákos tikka masala receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás