Tofus fasírt hozzávalók:

30 dkg tofu

1 bőr nélküli csirkemell (20-22 dkg)

egy negyed hagyma

1 teaskanálnyi zúzott fokhagyma

egy fél teaskanál bors

egy fél teáskanál só

1 teáskanál keményítő

petrezselyem

Mustár szószhoz:

egy negyed csésze majonéz

1 evőkanál erős mustár

egy fél evőkanál Worcestershire szósz

1 evőkanál fehér bor

1 teaskanálnyi curry por

másfél evőkanálnyi tej

Tofus fasírt elkészítése:

A tofut begöngyöljük néhány papírtörlőbe (2-3-szor lecseréljük), hogy jól felszívódjon a leve.

A húst és a hagymát apróra vágjuk (akár le is darálhatjuk) és fokhagyma, bors, keményítő, apróra vágott petrezselyem hozzáadásával jól összegyúrjuk.

A tofut keresztben ketté vágjuk, az elvágott felével felfele állítjuk. Megszórjuk egy kevés keményítővel.

A húsmasszát ketté osztjuk és egy-egy négyzet alakú fasírttá formázzuk őket, melyeket aztán a tofura helyezünk (ujjainkkal kicsit összepréseljük és a tofu méretéhez illesztjük). Megszórjuk  keményítővel (ehhez használhatsz akár egy teaszűrőt is).

Lassú tüzön felforrósítunk 3-4 evőkanál olajat és megsütjük a „szeletkéket” (a húsos felével kezdjük) – lefedjük a serpenyőt.

Közben elkészítjük a mustár szószt: jól összekeverjük a hozzávalókat.

Ha a hús megsült, átfordítjuk a másik felére, (óvatosan, hogy ne törjön szét a tofu), még a tofu is pirosra sül.

Melegen, mustár szósszal tálaljuk.

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc