Tofus fasírt hozzávalók:
30 dkg tofu
1 bőr nélküli csirkemell (20-22 dkg)
egy negyed hagyma
1 teaskanálnyi zúzott fokhagyma
egy fél teaskanál bors
egy fél teáskanál só
1 teáskanál keményítő
petrezselyem
Mustár szószhoz:
egy negyed csésze majonéz
1 evőkanál erős mustár
egy fél evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál fehér bor
1 teaskanálnyi curry por
másfél evőkanálnyi tej
Tofus fasírt elkészítése:
A tofut begöngyöljük néhány papírtörlőbe (2-3-szor lecseréljük), hogy jól felszívódjon a leve.
A húst és a hagymát apróra vágjuk (akár le is darálhatjuk) és fokhagyma, bors, keményítő, apróra vágott petrezselyem hozzáadásával jól összegyúrjuk.
A tofut keresztben ketté vágjuk, az elvágott felével felfele állítjuk. Megszórjuk egy kevés keményítővel.
A húsmasszát ketté osztjuk és egy-egy négyzet alakú fasírttá formázzuk őket, melyeket aztán a tofura helyezünk (ujjainkkal kicsit összepréseljük és a tofu méretéhez illesztjük). Megszórjuk keményítővel (ehhez használhatsz akár egy teaszűrőt is).
Lassú tüzön felforrósítunk 3-4 evőkanál olajat és megsütjük a „szeletkéket” (a húsos felével kezdjük) – lefedjük a serpenyőt.
Közben elkészítjük a mustár szószt: jól összekeverjük a hozzávalókat.
Ha a hús megsült, átfordítjuk a másik felére, (óvatosan, hogy ne törjön szét a tofu), még a tofu is pirosra sül.
Melegen, mustár szósszal tálaljuk.
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás