Tojáslikőrös torta hozzávalók:
Lap:
4 tojás
120 g cukor
100 g liszt
100 g darált mogyoró
2 teáskanál sütőpor
Krém:
10 g zselatin
200 ml tojáslikőr
200 g tehéntúró
75 g cukor
600 ml tejszín
Díszítés:
300 ml tejszín
50 g Amaretti
150 ml tojáslikőr
Tojáslikőrös torta elkészítése:
Lap:
Daráld meg a mogyorót. Forrósítsd fel a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat a cukorral és 4 evőkanál vízzel. Keverd össze a lisztet a darált mogyoróval és a sütőporral, majd óvatosan keverd a tojáshoz. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tortaformába és süsd kb. 35 percig. Hagyd kicsit hűlni, majd vágd hosszában kettőbe.
Krém:
Puhítsd meg a zselatint. Keverd össze a tojáslikőrt a tehéntúróval és cukorral. Olvaszd fel a zselatint és keverd össze 4 evőkanál krémmel, majd keverd a többi krémhez. Tedd hűtőbe. Amikor a krém kezd megkeményedni, verd fel a tejszínt és keverd hozzá.
Összeállítás:
Töltsd meg krémmel a lapokat és kend a maradékot a tetejére. Tedd a tortát 3 órára a hűtőbe. Verd fel a tejszínt és kend be a torta szélének a felét. Törd össze a mandulás kekszet és szórd be a torta szélét. Helyezd körbe a tortán a maradék tejszínhabot és egy kanál segítségével óvatosan töltsd meg tojáslikőrrel a torta közepét.
Díszítsd mogyoróval.
A tojáslikőrös torta receptet sava laura ajánlotta.
0 hozzászólás