Tojásmentes kávés-mazsolás muffin hozzávalók:
3 csésze liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 csésze kifőzött kávé
1 ½ csésze kristálycukor
½ csésze vaj
1 csésze mazsola
2 teáskanál fahéj
Tojásmentes kávés-mazsolás muffin elkészítése:
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral.
Egy kisebb fazékban összekeverjük a kávét, a cukrot, a vajat, a mazsolát és a fahéjat, majd forrásig melegítjük, ezután szobahőmérsékletűre hűtjük.
A kávés masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.
0 hozzászólás