Tojásos burgonyasaláta hozzávalók:
50 dkg burgonya
2 fej hagyma
1,25 dl zöldségleves
2 keményre főzott tojás
3 evőkanál borecet
1 kávéskanál csípos mustár
só
frissen őrölt fehér bors
6 evőkanál salátaolaj
1 gerezd fokhagyma
Tojásos burgonyasaláta elkészítése:
A burgonyát főzzük meg héjában, hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. A hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagyma felét adjuk hozzá a krumplihoz, öntsük rá a forró levest, és hagyjuk kihűlni.
Az ecetet a mustárral, sóval, borssal keverjük el, adjuk hozzá apránként az olajat is. Ízlés szerint tehetünk bele zúzott fokhagymát is.
A kész öntet felét keverjük el a burgonyával, és halmozzuk tányérok közepére a krumplit. Öntözzük meg a maradék öntettel. A tojások sárgáját reszeljük rá a burgonyahalmokra.
Szórjuk meg a pirított szezám- vagy napraforgómaggal.
0 hozzászólás