Tojásos burgonyasaláta hozzávalók:

50 dkg burgonya

2 fej hagyma

1,25 dl zöldségleves

2 keményre főzott tojás

3 evőkanál borecet

1 kávéskanál csípos mustár

frissen őrölt fehér bors

6 evőkanál salátaolaj

1 gerezd fokhagyma

Tojásos burgonyasaláta elkészítése:

A burgonyát főzzük meg héjában, hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. A hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagyma felét adjuk hozzá a krumplihoz, öntsük rá a forró levest, és hagyjuk kihűlni.

Az ecetet a mustárral, sóval, borssal keverjük el, adjuk hozzá apránként az olajat is. Ízlés szerint tehetünk bele zúzott fokhagymát is.

A kész öntet felét keverjük el a burgonyával, és halmozzuk tányérok közepére a krumplit. Öntözzük meg a maradék öntettel. A tojások sárgáját reszeljük rá a burgonyahalmokra.

Szórjuk meg a pirított szezám- vagy napraforgómaggal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc