Tojásos virsli hozzávalók:
8 tojás
két pár virsli
3 dkg vaj
egy evőkanál olaj
egy mokkáskanál reszelt vöröshagyma
egy kis doboz paradicsompüré
só, őrölt bors
egy kis friss ágacska rozmaring
Tojásos virsli elkészítése:
A vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük.
Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, míg a fehérje meg nem kocsonyásodott.
Közben a reszelt hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal, illetve a fél babérlevéllel ízesítjük és néhány percig forraljuk.
Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le.
0 hozzászólás