Tojásos virsli hozzávalók:

8 tojás

két pár virsli

3 dkg vaj

egy evőkanál olaj

egy mokkáskanál reszelt vöröshagyma

egy kis doboz paradicsompüré

só, őrölt bors

egy kis friss ágacska rozmaring

Tojásos virsli elkészítése:

A vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük.

Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, míg a fehérje meg nem kocsonyásodott.

Közben a reszelt hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal, illetve a fél babérlevéllel ízesítjük és néhány percig forraljuk.

Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc