Tojásos zöldségleves hozzávalók:

Leves

1 burgonya

1 hagyma

2 sárga répa

1 zeller

zeller levelek

1-2 db pasztinák

1 csokor petrezselyem levél

1 kiskanál olaj

2 paradicsom

1 húsos paprika

Tojáshoz

1 tojás

1 evőkanál liszt

1 csésze tej

Tojásos zöldségleves elkészítése:

A zöldségeket feldaraboljuk és 2 liter vízben megfőzzük. A vízhez hozzáadunk egy evőkanál olajat. Amíg fő, elkészítjük a tojás keveréket. A tojást egy csipet sóval felverjük, beleszórjuk a lisztet és jól megkavarjuk, hogy ne maradjon darabos. Hozzáöntjük a tejet és jól összekavarjuk. Amikor megfőttek a zöldségek, a tojás keveréket egy ritkább szűrőn keresztül hozzáöntjük a leveshez. Hagyjuk, rotyogni egy kicsit, hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, ízlés szerint még megsózzuk és kész a leves.

Melegen tálaljuk.

A tojásos zöldségleves receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc