Tojáspörkölt hozzávalók:

1 vöröshagyma

0,5 dl olaj

2 zöldpaprika

1 paradicsom

1 mokkáskanál fűszerpaprika

1 mokkáskanál liszt

fél mokkáskanál só

6 tojás

Tojáspörkölt elkészítése:

Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és egy nagyobb méretű serpenyőben 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána szeljünk bele 2 zöldpaprikát. Ha a paprika megpuhult, tegyünk hozzá 1 közepes méretű paradicsomot négyfelé vágva, majd keverjünk bele 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, és lángterelő felett süssük tovább, amíg lecsó lesz belőle.

Télen a paprika és a paradicsom 2 púpozott evőkanál konzervlecsóval helyettesíthető. Amikor a lecsó zsírjára sült, szórjunk rá 1 mokkáskanál lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze.

Végül 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre, vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele, és forraljuk át.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc