Tojáspörkölt hozzávalók:
1 vöröshagyma
0,5 dl olaj
2 zöldpaprika
1 paradicsom
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál liszt
fél mokkáskanál só
6 tojás
Tojáspörkölt elkészítése:
Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és egy nagyobb méretű serpenyőben 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána szeljünk bele 2 zöldpaprikát. Ha a paprika megpuhult, tegyünk hozzá 1 közepes méretű paradicsomot négyfelé vágva, majd keverjünk bele 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, és lángterelő felett süssük tovább, amíg lecsó lesz belőle.
Télen a paprika és a paradicsom 2 púpozott evőkanál konzervlecsóval helyettesíthető. Amikor a lecsó zsírjára sült, szórjunk rá 1 mokkáskanál lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze.
Végül 6 db előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre, vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele, és forraljuk át.
0 hozzászólás