Tojástekercs hozzávalók:
Tojástekercs 2 személyre (egészségesebb összetevők)
4 tojás (bio, vagy szabadtartású)
1 db kaliforniai, vagy piros színű paprika
1 kis marék olivabogyó
1 fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
4 szelet bacon, vagy feketeerdő sonka
csipet só (himalája)
Tojástekercs elkészítése:
- a paprikát és a sajtot csíkokra, a magozott olajbogyót karikára szeljük, a tojásokat egy tálba ütjük és felverjük csipet sóval
- a serpenyőt felmelegítjük és enyhén megsütjük a sonka mindkét oldalát
- a sonkát kivesszük és a lilahagymát is megfuttatjuk, amíg enyhén aranybarna színt kap
- kitesszük a hagymát és megsütjük a tojáslepényt mindkét oldalán (mint a palacsintát)
- ha megsült a lepény melegen megtöltjük, először a sonkával borítjuk, majd a sajtot, paprikacsíkot, oliva bogyó karikákat, hagymát középre helyezzük, és a lepényt feltekerjük
Konyhai praktikák:
- ha vékony lepényt sütünk, akkor érdemes a tekerésnél hajtásokhoz is tenni tölteléket, nemcsak középre
- tetszés szerint bővíthető a töltelék köre (gomba, más sajtok, uborka, stb.)
- vendégváráshoz szeljük karikákra falatkáknak
A receptet Receptműves küldte, köszönjük!
0 hozzászólás