Tojástekercs hozzávalók:

Tojástekercs 2 személyre (egészségesebb összetevők)
4 tojás (bio, vagy szabadtartású)
1 db kaliforniai, vagy piros színű paprika
1 kis marék olivabogyó
1 fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
4 szelet bacon, vagy feketeerdő sonka
csipet só (himalája)

Tojástekercs elkészítése:

  1. a paprikát és a sajtot csíkokra, a magozott olajbogyót karikára szeljük, a tojásokat egy tálba ütjük és felverjük csipet sóval
  2. a serpenyőt felmelegítjük és enyhén megsütjük a sonka mindkét oldalát
  3. a sonkát kivesszük és a lilahagymát is megfuttatjuk, amíg enyhén aranybarna színt kap
  4. kitesszük a hagymát és megsütjük a tojáslepényt mindkét oldalán (mint a palacsintát)
  5. ha megsült a lepény melegen megtöltjük, először a sonkával borítjuk, majd a sajtot, paprikacsíkot, oliva bogyó karikákat, hagymát középre helyezzük, és a lepényt feltekerjük

Konyhai praktikák:

  • ha vékony lepényt sütünk, akkor érdemes a tekerésnél hajtásokhoz is tenni tölteléket, nemcsak középre
  • tetszés szerint bővíthető a töltelék köre (gomba, más sajtok, uborka, stb.)
  • vendégváráshoz szeljük karikákra falatkáknak

A receptet Receptműves küldte, köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc