Tőkehal-golyók hozzávalók:
35 dkg tőkehalfilé
só, bors
1 avokádó
2 kiskanál csípős szósz
½ citrom leve
1 paradicsom
bazsalikomlevelek
75 ml olivaolaj
Tőkehal-golyók elkészítése:
A tőkehalat sózzuk, borsozzuk, majd gőz fölött megpároljuk (pl. párolókészülékben). Ha kész van, egy tálban villával összetörjük a halhúst.
Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, majd a húsát ráhelyezzük a halpépre.
Hozzáadjuk a citromlét, a pikáns szószt, sózzuk, borsozzuk, majd összeturmixoljuk.
Egy nedves kanál segítségével golyókat formázunk a masszából, majd szépen elhelyezzük egy tálon.
A paradicsomot megmossuk, ízlélesen kettévágjuk (pl cakkosra a szélét), eltávolítjuk a magos részét. Az olivaolajat és a megmosott, megszárított bazsalikomleveleket összeturmixoljuk, az egynemű, zöldes bazsalikomolajat beleöntjük a fél paradicsomba, majd azt helyezzük a tál közepére.
A halételt közvetlenül fogyasztás előtt kell elkészíteni, mert az avokádó hamar megbarnul. Fehérbort kínáljunk mellé.
0 hozzászólás