Tőkehal mikrohullámú sütőben hozzávalók:

4 szelet tőkehal,

1 citrom leve és reszelt héja

75 deka krumpli

25 deka borsó

2 köteg, 2,5 centiméter hosszúra aprított hagymaszár

2 dl tejföl

2 kanál olíva olaj

2 kiskanál mustármag

Tőkehal mikrohullámú sütőben elkészítése:

A halat tedd egy széles a mikrohullámú sütőre rezisztens edénybe, sózd és borsozd meg, szórj rá néhány szál reszelt citromhéjat és locsold meg citromlével, majd fedd le.

A krumplit sós vízbe tedd fel 15 percre főni, amíg át lehet szúrni.

Add hozzá a borsószemeket és hagyd még főni, majd szűrd le.

A hagymaszárakat egy kanál olíva olajba pirítsd meg.

A halat 3-5 percig tedd be a mikrohullámú sütőbe.

A tejfölt keverd össze a mustárral és adj hozzá néhány csepp olíva olajat, citromlevet és kevés reszelt citromhéjat.

Add hozzá a krumplit, a borsót, a hagymaszárat, jól kavard össze és tedd rá a halat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc