Tőkehal tekercs hozzávalók:

4 személyre

8 tőkehal filé

4 szál kapor

só, bors

Szósz

2 paradicsom

1 cikk fokhagyma

1 köteg zöldfűszerek (petrezselyem, koriander, tárkony)

1 száraz csipőspaprika

2 kanál olívaolaj

Tőkehal tekercs elkészítése:

Leforrázzuk a paradicsomokat, leszedjük a héját, eltávolítjuk a magját és kockára vágjuk. Összevágjuk a zöldfűszereket és a fokhagymát és az összetört csipőspaprikával, az olajjal és a sóval jól összekeverjük.

A sütőt 240 fokra melegítjük. Megmossuk a tőkehal filéket, felitatjuk róluk a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. Az alufóliából 4 kört vágunk 30 cm-es átmérőjűre.

Hajó alakúra formázzunk őket és 2 halfilét beleteszünk, megszórjuk kaporlevéllel, behajtjuk az alufóliát és a széleit összenyomjuk. A haltekercseket tepsire helyezzük és 8 percig sütjük.

Ha szeretjük, ehetjük tzatziki szósszal is.

A halat a gőz felett felmelegített paradicsomszósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc