Tőkehal zöldség ágyon hozzávalók:

1 kg paradicsom

cayenne bors

750 kisebb krumpli

1 kg tőkehal (2 filé)

4 kanál citromlé

fekete bors

100 g zeller

1 köteg petrezselyemzöld

100 g zöldhagyma

250 g kisebb hagyma

1 köteg bazsalikom

10 kanál olíva olaj

kis vaj vagy margarin

Tőkehal zöldség ágyon elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk és lehántjuk, négybe vágjuk, kivesszük a magvait és összekavarjuk a cayenne borssal és a sóval.

A krumplikat kettőbe vágjuk, és 7 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

A tőkehalat leöntjük citromlével, megsózzuk és megborsozzuk és hagyjuk 30 percig pihenni.

A zellert vékony, 5 cm hosszú szeletekre vágjuk. A petrezselyem gyökeret és a zöldhagymát apróra vágjuk, a kis hagymákat négybe vágjuk. A petrezselymet és bazsalikomot apróra vágjuk. A kis hagymákat egy kanál olajban megdinszteljük.

Egy sütőformát vajjal kibélelünk és rátesszük a hagymadarabokat. A zellert és a petrezselyem gyökeret egy kiskanál olíva olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldhagymát és a fűszernövények felét, hagyjuk még 2 percet a tűzön, majd sót és borsot teszünk hozza.

Az egyik tőkehal filét rátesszük a dinsztelt hagymára a sütőformába, erre tesszük a zöldséget, majd a másik tőkehal filét. Mindezek tetejére tesszük a krumplit és a paradicsomot és 5 kanál olíva olajjal meglocsoljuk. A sütőbe 30 percig 200 fokon sütjük. Az megmaradt olajat felmelegítjük egy serpenyőbe és a végén rátöltjük a halra.

A halas egytálétel receptet Bianca-21 javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc