Tőkehalas fasírt hozzávalók:
1 filézett tőkehal
1 hagyma
1 erős paprika
1 tojás
1 evőkanál olivaolaj
½ csésze liszt
1/3 kiskanál élesztő
só
bors
petrezselyemzöld
Tőkehalas fasírt elkészítése:
A tőkehalat 15-20 percig sós vízben áztatjuk és ezután 5 percig főzzük. Leöntjük a vizet, megtisztítjuk a halat és jól lecsorgatjuk. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel és nagyon apróra vágott erős paprikával, tojássárgájával, élesztővel, liszttel és olivaolajjal. Miután az összetétel jól összeállt, lágyan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Labdácskákat formázunk, amelyeket forró olajban aranybarnára sütünk. Kívül ropogós és aranyszínű, belül pedig fehér és puha.
Előételként vagy falatozáshoz tálaljuk ezt a remek halételt. Salátával vagy joghurtos-majonézes, fűszeres szósszal is fogyaszható.
A tőkehalas fasírt receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás