Tőkehalas fasírt hozzávalók:

1 filézett tőkehal

1 hagyma

1 erős paprika

1 tojás

1 evőkanál olivaolaj

½ csésze liszt

1/3 kiskanál élesztő

bors

petrezselyemzöld

Tőkehalas fasírt elkészítése:

A tőkehalat 15-20 percig sós vízben áztatjuk és ezután 5 percig főzzük. Leöntjük a vizet, megtisztítjuk a halat és jól lecsorgatjuk. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel és nagyon apróra vágott erős paprikával, tojássárgájával, élesztővel, liszttel és olivaolajjal. Miután az összetétel jól összeállt, lágyan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Labdácskákat formázunk, amelyeket forró olajban aranybarnára sütünk. Kívül ropogós és aranyszínű, belül pedig fehér és puha.

Előételként vagy falatozáshoz tálaljuk ezt a remek halételt. Salátával vagy joghurtos-majonézes, fűszeres szósszal is fogyaszható.

A tőkehalas fasírt receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc