Tőkehalfilé sajttal hozzávalók:

800 g tőkehalfilé

40 g vöröshagyma

50 g vaj

80 g szeletelt sajt

1 csomó petrezselyemzöld

1/2 tubus szardellapaszta

100 g paradicsom

1 citrom leve és reszelt héja

fűszerpaprika

Tőkehalfilé sajttal elkészítése:

A sajtos tőkehalfiléhez a megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük.

A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk.

Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc