Tökkompót hozzávalók:
1 érett tök
1 liter víz
0,5 kg cukor
1 vaníliás cukor
1 citromsó
1 citrom
2-3 szegfűszeg
1 csipetnyi fahéj
Tökkompót elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk.
A megtisztított tököt felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével és a szirupba rakjuk.
Vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük és 10 percig lefedve főzzük.
Félig főtt állapotban hozzáadjuk a citromsót, felkeverjük és még 5 percig kis lángon lefedve főzzük.
Fedő alatt kihűtjük, majd hűtőben másnapig érleljük.
Hidegen vagy melegen kompótként fogyasztható.
Ha a tökkompótot tárolni szeretnénk akkor adjunk hozzá tartósítót és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás