Tökkompót hozzávalók:

1 érett tök

1 liter víz

0,5 kg cukor

1 vaníliás cukor

1 citromsó

1 citrom

2-3 szegfűszeg

1 csipetnyi fahéj

Tökkompót elkészítése:

A vízből és a cukorból szirupot főzünk.

A megtisztított tököt felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével és a szirupba rakjuk.

Vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük és 10 percig lefedve főzzük.

Félig főtt állapotban hozzáadjuk a citromsót, felkeverjük és még 5 percig kis lángon lefedve főzzük.

Fedő alatt kihűtjük, majd hűtőben másnapig érleljük.

Hidegen vagy melegen kompótként fogyasztható.

Ha a tökkompótot tárolni szeretnénk akkor adjunk hozzá tartósítót és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc