Töltött articsóka hozzávalók:

6 articsóka

olasz sonka (prosciutto crudo)

parmezán sajt (parmigiano reggiano)

vízben áztatott és kinyomkodott kenyér

szeletelt túró

1 tojás

petrezselyem

bors

fokhagyma granulátum

olívaolaj

Töltött articsóka elkészítése:

Megtisztítjuk az articsókákat. Ha túl hosszúak levágjuk a szárukat.

Leszedünk a szálas leveleiből, csak néhányat hagyunk a közepén.

A közepéből kiszedjük a virágot is. Hogy ne feketedjenek meg, pár percig citromos vízbe tesszük.

A többi hozzávalót egy edényben jól összekeverjük.

Megtöltjük az articsókákat, egy edénybe helyezzük, vizet töltünk rájuk, és 30 percig főzzük.

Mikor megfőttek sütőbe tesszük rövid időre, amíg a külseje kissé meg nem pirul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc