Töltött articsóka hozzávalók:
6 articsóka
olasz sonka (prosciutto crudo)
parmezán sajt (parmigiano reggiano)
vízben áztatott és kinyomkodott kenyér
szeletelt túró
1 tojás
petrezselyem
só
bors
fokhagyma granulátum
olívaolaj
Töltött articsóka elkészítése:
Megtisztítjuk az articsókákat. Ha túl hosszúak levágjuk a szárukat.
Leszedünk a szálas leveleiből, csak néhányat hagyunk a közepén.
A közepéből kiszedjük a virágot is. Hogy ne feketedjenek meg, pár percig citromos vízbe tesszük.
A többi hozzávalót egy edényben jól összekeverjük.
Megtöltjük az articsókákat, egy edénybe helyezzük, vizet töltünk rájuk, és 30 percig főzzük.
Mikor megfőttek sütőbe tesszük rövid időre, amíg a külseje kissé meg nem pirul.
0 hozzászólás