Töltött csirkecomb (almával és aszalt szilvával) hozzávalók:

4 csirkecomb

1 alma

10 dkg aszalt szilva

1 dl vörösbor

1 dl tejszín

4 cl konyak

2 cikk fokhagyma

só, bors

Töltött csirkecomb (almával és aszalt szilvával) elkészítése:

A combokat éles, kicsi pengéjű késsel kicsontozom. Húsos felüket megsózom, és félreteszem, és a szilvával együtt a vörös borban pár percig párolom, csak annyi ideig, hogy a gyümölcs kissé összeessen. A szilvát kimagozom, és apróra összevágom, a párolt almát villával kissé összetöröm.

Mindegyik csirkecomb húsos felére, a csont helyére teszek a gyümölcsből, majd összehajtom. Össze is tűzöm, majd tepsibe rakom. Ráöntöm a bort, kívülről is megsózom, megborsozom, melléteszem a fokhagymát és befedem.

Előmelegített forró sütőben 45 percig sütöm, majd a tetejét leveszem és szép pirosas barnára pirítom. A tepsiből kiszedem a levét leöntöm, és összeforralom a tejszínnel meg a konyakkal. Gyümölccsel, mazsolás rizzsel és mártással tálalom.

töltött csirkecomb receptet Alice ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc