Töltött csirkecomb (almával és aszalt szilvával) hozzávalók:
4 csirkecomb
1 alma
10 dkg aszalt szilva
1 dl vörösbor
1 dl tejszín
4 cl konyak
2 cikk fokhagyma
só, bors
Töltött csirkecomb (almával és aszalt szilvával) elkészítése:
A combokat éles, kicsi pengéjű késsel kicsontozom. Húsos felüket megsózom, és félreteszem, és a szilvával együtt a vörös borban pár percig párolom, csak annyi ideig, hogy a gyümölcs kissé összeessen. A szilvát kimagozom, és apróra összevágom, a párolt almát villával kissé összetöröm.
Mindegyik csirkecomb húsos felére, a csont helyére teszek a gyümölcsből, majd összehajtom. Össze is tűzöm, majd tepsibe rakom. Ráöntöm a bort, kívülről is megsózom, megborsozom, melléteszem a fokhagymát és befedem.
Előmelegített forró sütőben 45 percig sütöm, majd a tetejét leveszem és szép pirosas barnára pirítom. A tepsiből kiszedem a levét leöntöm, és összeforralom a tejszínnel meg a konyakkal. Gyümölccsel, mazsolás rizzsel és mártással tálalom.
A töltött csirkecomb receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás