Töltött cukkinis korpacibereleves hozzávalók:
½ kg marhahús
2 l víz
1 kanál rizs
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 fej hagyma
1 kanál zsiradék
3 fiatal cukkini
1 zellergumó
1 kanál aprított kapor és petrezselyem
só, bors
korpacibere (½- ¾ l ízlés szerint)
½ pohár tejföl
Töltött cukkinis korpacibereleves elkészítése:
A marhacsontokkal tedd fel főni a sárgarépát, a fehérrépát, a zellergumót és az apróra vágott hagymát. Amíg ez fő, hámozd meg a cukkinit, vágd hosszában félbe, szedd ki a közepét és töltsd meg a darálthúsból, az enyhén pirított hagymából és a rizsből készült töltelékkel. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint.
Amikor a csontok és a zöldségek elkészültek, szűrd le őket és az így kapott lében főzd meg a töltött cukkinit. Savanyítsd forró korpaciberével, sózd, amennyiben szükséges és főzd addig, amíg a cukkini megfő.
Díszítsd aprított fűszerekkel és tejföllel.
0 hozzászólás