Töltött fácánmell vadász módra hozzávalók:
2 db (kb. 1000 g) fácánmell (4 db fél mell) bőr és csont nélkül
200 g libamáj
50 g trombitagomba
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1/4 teáskanál szárított majoránna (vagy 2 csapott teáskanál friss, vágott majoránna)
1 teáskanál konyak
4 szelet bacon
800 g zöld kelkáposztalevél leforrázva
100 g bacon
1 evőkanál fácánkivonat (a csontokat lepirítjuk és vízzel felengedve, 2 órán át lassan forralva rövid fácánkivonatot főzünk belőle, sajtruhán leszűrjük, sózzuk)
1 evőkanál tejszín
só
1/4 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1/4 teáskanál szárított majoránna (vagy 2 teáskanál friss, vágott majoránna)
600 g (4 db kicsi) alma cikkekre vágva, kicsumázva
40 g vaj
Töltött fácánmell vadász módra elkészítése:
A melleket lapjukban félig bevágjuk és szétnyitjuk. Sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A libamájból vágunk 8 db 25 g-os szeletet, sóval, konyakkal ízesítjük. 2-2 szelet máj közé leforrázott trombitagombát teszünk, mint egy-egy kis szendvics. Ezeket helyezzük a fácánmellekre, összehajtjuk a nyitott szeleteket, és szép fél mell alakúra formázzuk. A töltött melleket áttekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Serpenyőben minden oldalukat megpirítjuk (elősütjük), majd közepes (kb. 180 ĄC) hőfokú sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüljenek.
A csíkokra vágott bacont egy kb. 30 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott, forrázott kelleveleket a pirított szalonnán készre pároljuk a fűszerekkel, tejszínnel és a fácánkivonattal.
A magházuktól megtisztított, cikkekre vágott almákat a vajon hirtelen megsütjük.
Forró tányérra tesszük a kelt, elé helyezzük a fácánmellet, köré az almacikkeket.
0 hozzászólás