Töltött fácánmell vadász módra hozzávalók:

2 db (kb. 1000 g) fácánmell (4 db fél mell) bőr és csont nélkül

200 g libamáj

50 g trombitagomba

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál frissen őrölt fehér bors

1/4 teáskanál szárított majoránna (vagy 2 csapott teáskanál friss, vágott majoránna)

1 teáskanál konyak

4 szelet bacon

800 g zöld kelkáposztalevél leforrázva

100 g bacon

1 evőkanál fácánkivonat (a csontokat lepirítjuk és vízzel felengedve, 2 órán át lassan forralva rövid fácánkivonatot főzünk belőle, sajtruhán leszűrjük, sózzuk)

1 evőkanál tejszín

1/4 teáskanál frissen őrölt fehér bors

1/4 teáskanál szárított majoránna (vagy 2 teáskanál friss, vágott majoránna)

600 g (4 db kicsi) alma cikkekre vágva, kicsumázva

40 g vaj

Töltött fácánmell vadász módra elkészítése:

A melleket lapjukban félig bevágjuk és szétnyitjuk. Sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. A libamájból vágunk 8 db 25 g-os szeletet, sóval, konyakkal ízesítjük. 2-2 szelet máj közé leforrázott trombitagombát teszünk, mint egy-egy kis szendvics. Ezeket helyezzük a fácánmellekre, összehajtjuk a nyitott szeleteket, és szép fél mell alakúra formázzuk. A töltött melleket áttekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

Serpenyőben minden oldalukat megpirítjuk (elősütjük), majd közepes (kb. 180 ĄC) hőfokú sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüljenek.

A csíkokra vágott bacont egy kb. 30 cm átmérőjű serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott, forrázott kelleveleket a pirított szalonnán készre pároljuk a fűszerekkel, tejszínnel és a fácánkivonattal.

A magházuktól megtisztított, cikkekre vágott almákat a vajon hirtelen megsütjük.

Forró tányérra tesszük a kelt, elé helyezzük a fácánmellet, köré az almacikkeket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc