Töltött-göngyölt karaj hozzávalók:

8 szelet csontnélküli karaj

8 szelet baconszalonna

8 tojás

1 csokor petrezselyemzöld

só, bors

delikát

Töltött-göngyölt karaj elkészítése:

A karajokat vékonyra kiverem, delikáttal, borssal befűszerezem.

7 db tojást keményre megfőzök. Ha kihűlt lereszelem, beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy nyers tojást kevés delikátot, borsot.

Minden szelet karajra teszek egy evőkanál tölteléket, s feltekerem.

Ezután egy szelet baconszalonnába is betekerem.

Ügyelni kell, hogy a sertéskarajt ne fűszerezzük túl, mert a szalonna is sós.

Végül egymás mellé rakom egy tepsibe a húsokat, kevés vizet öntök alá, kevés olajjal meglocsolom s alufólia alatt 1 óra hosszat párolom.

Ha a hús megpuhul leveszem az alufóliát s forgatva, pirosra piritom a töltött húsokat.

Bármilyen körettel, hidegen is, melegen is finom s mutatós étel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc