Töltött hagyma hozzávalók:

2 nagy fej hagyma

petrezselyemzöld

hal vagy darált hús

2 tojás sárgája

só, bors

zsemlemorzsa

olaj

Töltött hagyma elkészítése:

Megtisztítjuk a hagymát és sós vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, egy tányérra helyezzük és kivájjuk, úgy, hogy csak 2 réteg maradjon.

A kivájt hagymát megforgatjuk kevés olajon, vigyázva arra, hogy ne pirítsuk meg. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsával összekevert halat vagy darált húst és a tojás sárgákat, sóval és borssal fűszerezzük, majd jól összegyúrjuk.

Megkenünk egy tepsit vajjal és bele helyezzük a fenti masszával töltött hagymákat. Leöntjük egy kevés húslevessel vagy vízzel, meglocsoljuk olajjal és a forró sütőbe helyezzük.

Forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc