Töltött hagyma hozzávalók:
2 nagy fej hagyma
petrezselyemzöld
hal vagy darált hús
2 tojás sárgája
só, bors
zsemlemorzsa
olaj
Töltött hagyma elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymát és sós vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, egy tányérra helyezzük és kivájjuk, úgy, hogy csak 2 réteg maradjon.
A kivájt hagymát megforgatjuk kevés olajon, vigyázva arra, hogy ne pirítsuk meg. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsával összekevert halat vagy darált húst és a tojás sárgákat, sóval és borssal fűszerezzük, majd jól összegyúrjuk.
Megkenünk egy tepsit vajjal és bele helyezzük a fenti masszával töltött hagymákat. Leöntjük egy kevés húslevessel vagy vízzel, meglocsoljuk olajjal és a forró sütőbe helyezzük.
Forrón tálaljuk.
0 hozzászólás