Töltött hering falatok hozzávalók:
8 darabhoz
4 szelet hering
4 főtt tojás sárgája
1 teáskanál mustár
fehér bors
kevés író
Mustáros öntet
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál gabonás mustár
3 evőkanál tejszín
bors
Uborkás-retkes öntet
15 dkg uborka
5 dkg retek
10 dkg tejszín
só, bors
Fűszeres mártás
1 dkg kapor
1 dkg petrezselyem
1 teáskanál citromlé
17,5 dkg tejszín
só, bors
Töltött hering falatok elkészítése:
Vágjuk félbe hosszában a heringfiléket, tekerjük fel, és rögzítsük egy fogpiszkálóval.
Törjük össze a tojássárgákat és keverjük simára a sóval, a borssal, a mustárral és a tejszínnel. Ezt a krémet egy habzsák segítségével töltsük a feltekert heringfalatokba.
A mustáros öntethez alaposan keverjük össze a hozzávalókat, borssal ízesítsük.
Az uborkás-retkes öntethez az uborkát vágjuk apró csíkokra. A retket is tisztítsuk meg, és aprítsuk szintén finomra. Keverjük össze őket a tejszínnel, és fűszerezzük.
A fűszeres mártáshoz aprózzuk a fűszereket olyan finomra, amennyire csak sikerül, majd keverjük bele a tejszínbe a citromlével együtt.
0 hozzászólás