Töltött hering falatok hozzávalók:

8 darabhoz

4 szelet hering

4 főtt tojás sárgája

1 teáskanál mustár

fehér bors

kevés író

Mustáros öntet

1 evőkanál dijoni mustár

1 evőkanál gabonás mustár

3 evőkanál tejszín

bors

Uborkás-retkes öntet

15 dkg uborka

5 dkg retek

10 dkg tejszín

só, bors

Fűszeres mártás

1 dkg kapor

1 dkg petrezselyem

1 teáskanál citromlé

17,5 dkg tejszín

só, bors

Töltött hering falatok elkészítése:

Vágjuk félbe hosszában a heringfiléket, tekerjük fel, és rögzítsük egy fogpiszkálóval.

Törjük össze a tojássárgákat és keverjük simára a sóval, a borssal, a mustárral és a tejszínnel. Ezt a krémet egy habzsák segítségével töltsük a feltekert heringfalatokba.

A mustáros öntethez alaposan keverjük össze a hozzávalókat, borssal ízesítsük.

Az uborkás-retkes öntethez az uborkát vágjuk apró csíkokra. A retket is tisztítsuk meg, és aprítsuk szintén finomra. Keverjük össze őket a tejszínnel, és fűszerezzük.

A fűszeres mártáshoz aprózzuk a fűszereket olyan finomra, amennyire csak sikerül, majd keverjük bele a tejszínbe a citromlével együtt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc