Töltött kifli másképp hozzávalók:
1 kg párizsi
0,5 kg lecsókolbász
1 doboz tejföl
1 evőkanál mustár
majoranna
só, bors
ha valaki szereti a csípőset akkor 1 evőkanál erős pista
30 db hagyományos „egyenes” kifli
egy kevés tej
Töltött kifli másképp elkészítése:
A kifliket 3 részre vágjuk és a belüket egy késsel kivájjuk. A belső részét meglocsoljuk egy kevés langyos tejjel. Nem kell eláztatni. Rövid ideig álni hagyjuk.
A párizsit és a lecsókolbászt ledaráljuk, majd az áztatott kiflibelet is ledaráljuk.
Egy nagy tálba összerakjuk a hozzávalókkal, és alaposan összekeverjük.
A tölteléket a kiflidarabok közepébe töltjük és a töltött darabokat tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejüket tejjel és rövid időre a sütőbe rakjuk.
Kihagyható belőle a darált kiflibél. Úgy egy ízletes melegszendvicskrémet kapunk, ami mélyhűtőben sokáig eláll.
0 hozzászólás