Töltött kiflik hozzávalók:

1/2 csésze meleg víz

2 csomag száraz élesztő

3/4 csésze meleg tej

3/4 csésze puha vaj

1/3 csésze cukor

1 teáskanál só

4 3/4 csésze liszt

3 tojás

töltelék ízlés szerint: vanília, lekvár, dió vagy moldvai töltelék: tehéntúró, cukor, mazsola, rum, tojás, vanília, citromhéj

*1 csésze = 250 gramm

Töltött kiflik elkészítése:

Egy tálban olvaszd fel az élesztőt a meleg vízzel, add hozzá a tejet, vajat, cukrot, sót és 1 1/2 csésze lisztet. Keverd jól össze.

Adj hozzá 2 tojást és annyi lisztet, hogy egy keményebb tésztát kapj.

Takard le fóliával és tedd hűtőbe 2 órára vagy 2 napra.

Miután kivetted a hűtőből, tedd a nyújtódeszkára és oszd kettőbe. Nyújts kerek lapokat és vágd őket 6 részre. Tegyél a töltelékből minden háromszögbe és tekerd fel.

Helyezd őket egy kivajazott tepsibe és tedd meleg helyre nőni 45 percig, majd kend be tojással és süsd 15 percig közepes hőfokon.

 

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc