Töltött kiflik hozzávalók:
1/2 csésze meleg víz
2 csomag száraz élesztő
3/4 csésze meleg tej
3/4 csésze puha vaj
1/3 csésze cukor
1 teáskanál só
4 3/4 csésze liszt
3 tojás
töltelék ízlés szerint: vanília, lekvár, dió vagy moldvai töltelék: tehéntúró, cukor, mazsola, rum, tojás, vanília, citromhéj
*1 csésze = 250 gramm
Töltött kiflik elkészítése:
Egy tálban olvaszd fel az élesztőt a meleg vízzel, add hozzá a tejet, vajat, cukrot, sót és 1 1/2 csésze lisztet. Keverd jól össze.
Adj hozzá 2 tojást és annyi lisztet, hogy egy keményebb tésztát kapj.
Takard le fóliával és tedd hűtőbe 2 órára vagy 2 napra.
Miután kivetted a hűtőből, tedd a nyújtódeszkára és oszd kettőbe. Nyújts kerek lapokat és vágd őket 6 részre. Tegyél a töltelékből minden háromszögbe és tekerd fel.
Helyezd őket egy kivajazott tepsibe és tedd meleg helyre nőni 45 percig, majd kend be tojással és süsd 15 percig közepes hőfokon.
A receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás