Töltött paprika paradicsomos mártással hozzávalók:
8-10 db paprika
8 dkg rizs
30 dkg darált hús
bors
só
3 evőkanál olaj
4 dkg liszt
1 kg paradicsom
2 dl tejföl
10 dkg zsír
1 evőkanál liszt
Töltött paprika paradicsomos mártással elkészítése:
A paprika száras felét körülvágjuk, magjától kitisztítjuk és forró vízzel leöntjük.
A darált húshoz hozzáadjuk a kevés olajon megfuttatott rizst, sót, borsot. Kevés párolt hagymát és 1 tojást is tehetünk bele.
A tölteléket lazán a paprikákba töltjük. A közepébe bedugjuk egy fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre.
A töltött paprikákat lábasba helyezzük, és forró, gyengén sós vizet öntünk rá, épphogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.
3 evőkanál olajból és 4 dkg lisztből zsemleszínű rántást készítünk, felengedjük 1 kg áttört paradicsom levével, a paprikákra öntjük, és még 10 percig főzzük.
A töltött paprikákat ízlés szerint cukorral ízesítjük.
0 hozzászólás