Töltött paprika paradicsomos mártással hozzávalók:

8-10 db paprika

8 dkg rizs

30 dkg darált hús

bors

3 evőkanál olaj

4 dkg liszt

1 kg paradicsom

2 dl tejföl

10 dkg zsír

1 evőkanál liszt

Töltött paprika paradicsomos mártással elkészítése:

A paprika száras felét körülvágjuk, magjától kitisztítjuk és forró vízzel leöntjük.

A darált húshoz hozzáadjuk a kevés olajon megfuttatott rizst, sót, borsot. Kevés párolt hagymát és 1 tojást is tehetünk bele.
A tölteléket lazán a paprikákba töltjük. A közepébe bedugjuk egy fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre.

A töltött paprikákat lábasba helyezzük, és forró, gyengén sós vizet öntünk rá, épphogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.

3 evőkanál olajból és 4 dkg lisztből zsemleszínű rántást készítünk, felengedjük 1 kg áttört paradicsom levével, a paprikákra öntjük, és még 10 percig főzzük.

A töltött paprikákat ízlés szerint cukorral ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc