Töltött paprika spanyol módra hozzávalók:
2 kiskanál olivaolaj
1 közepes fej hagyma megdarálva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kiskanál darált édes pirospaprika
1 kiskanál őrölt köménymag
150 g hosszúszemű rizs
250 g csirkahúsleves (leveskockából)
250 g darált borjúhús
3 nagy paradicsom (270 g), melynek magvaitól megtisztítunk és megdarálunk
55 g darált mazsola
35 g pörkölt, aprított pisztácia
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó (szárított is jó)
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemlevél
3 közepes piros csemegepaprika (600 g)
3 közepes sárga csemegepaprika (600 g)
1 kiskanál extra olivaolaj
Töltött paprika spanyol módra elkészítése:
Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, és addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul és üveges lesz.
Hozzáadjuk a rizset és jól megkavarjuk.
Hozzáöntjük a csirkehúslevest, lefedjük az edényt és 10 percig kis lángon főzzük.
Félretesszük és 10 percig állni hagyjuk, amíg a rizs felissza az összes folyadékot.
Lazítsuk fel a rizset egy villával, majd öntsük egy tálba.
Forró serpenyőben pároljuk meg a darált borjúhúst, amíg barnulni kezd.
Keverjük hozzá a paradicsomot, a mazsolát, a pisztáciát, a paradicsompürét, a zöldfűszereket és a rizset.
Vágjuk le a paprikák tetejét úgy, hogy a szár rajta maradjon. Tisztítsuk meg a magvaktól és az erektől.
Töltsük meg a paprikákat a keverékkel, tegyük rá a paprikák felső, száras részét is. Rakjuk le őket egy olajozott tepsibe.
180 fokos sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg megpuhul és megbarnul kissé.
Amikor elkészült, kenjük meg őket olivaolajjal.
0 hozzászólás