Töltött pontyfilé hozzávalók:

2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os halból)

15 dkg gomba

1 evőkanál olaj

1 diónyi vöröshagyma

kevés zsemlemorzsa

1 teáskanál szárított petrezselyem

1 tojás

só, bors

A mártáshoz:

2 dl tejszín

1 evőkanál finomliszt

1 teáskanál szárított kapor

1 halászlékocka

Töltött pontyfilé elkészítése:

Mindkét hallapot sűrűn beirdaljuk, vagyis egészen a bőrig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjuk át. Megsózzuk.

A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedő alatt megpároljuk.

Kihűtjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítjük.

Ezután rákenjük a hallapokra, és felcsavarva alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson.

Forrásban lévő vízbe tesszük a „csomagokat”, és az újraforrástól számított 25 percig főzzük.

Óvatosan kivesszük a léből, és kihűtjük.

Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztjük.

Kibontva felszeleteljük, és tűzálló tálra helyezzük.

Közben a mártáshoz a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáönjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. A sütőben átforrósított halszeletre ráöntjük.

Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc