Töltött pontyfilé hozzávalók:
2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os halból)
15 dkg gomba
1 evőkanál olaj
1 diónyi vöröshagyma
kevés zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított petrezselyem
1 tojás
só, bors
A mártáshoz:
2 dl tejszín
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál szárított kapor
1 halászlékocka
Töltött pontyfilé elkészítése:
Mindkét hallapot sűrűn beirdaljuk, vagyis egészen a bőrig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjuk át. Megsózzuk.
A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedő alatt megpároljuk.
Kihűtjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítjük.
Ezután rákenjük a hallapokra, és felcsavarva alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson.
Forrásban lévő vízbe tesszük a „csomagokat”, és az újraforrástól számított 25 percig főzzük.
Óvatosan kivesszük a léből, és kihűtjük.
Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztjük.
Kibontva felszeleteljük, és tűzálló tálra helyezzük.
Közben a mártáshoz a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáönjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. A sütőben átforrósított halszeletre ráöntjük.
Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.
0 hozzászólás