Töltött sampinyon gomba hozzávalók:
1 kg sampinyon gomba
1 répa
2 tojás
1 kisebb hagyma
olaj
só
delikát
kb. 200 g sajt
Töltött sampinyon gomba elkészítése:
Mosd meg a gombát és vágd le a szárakat. Sózd meg és süsd meg a gombakalapok mindkét oldalát. A tepsit kendd ki vajjal, majd helyezd bele a megsütött gombákat.
Töltelék: Párold aranyszínűre a hagymát abban az olajban, amelyben a gombákat sütötted. Ezt követően add hozzá a lereszelt répát, és süsd még körülbelül 5 percig.
A végén adj hozzá még két tojást, fűszerezd meg (só, bors, delikát), majd addig hagyd a tüzön, amíg a tojás megsül és a keverék sűrűbbé válik.
Töltsd meg a gombákat, a legvégén pedig reszelj rájuk sajtot. Helyezd be a sütőbe 30 percre.
0 hozzászólás