Töltött sült paprika hozzávalók:
2 személyre
4-5 nagy, kövér és a húsos paprika
200 g rizs
1 hagyma
1 nagy paradicsom
petrezselyem
bazsalikom
zeller
füstölt sajt (scamorza)
parmezán
olaj
só, bors
Töltött sült paprika elkészítése:
A paprikákat hirtelen süsd meg (éppen csak annyira, hogy a héja lejöjjön, de a belseje nem kell megsüljön).
Tedd őket egy zacskóba vagy egy lefedett edénybe egy kis sóval és hagyd izzadni kb. 15 percig. Így nagyon könnyű lesz megtisztítani.
Közben tegyél fel vizet a rizs megfőzéséhez és párolj olajon egy kis hagymát. 2-3 perc után tedd rá a kockákra vágott paradicsomot és hagyd sülni kis lángon. Amikor fő a víz, tedd bele a rizst. A csomagoláson jelzett főzési időhöz képest, 3-4 perccel hamarabb szűrd le és add hozzá a párolt paradicsomos hagymához. Szórd bele a felaprított zöldfűszereket, parmezánt és a kockákra vágott sajtot. Keverd össze és oltsd el a lángot.
Most foglalkozz a paprikákkal. Tisztítsd meg szépen a megégett részektől és vágd le a sapkájukat egy edény felett, hogy megmaradjon a lé, ami kifolyik belőlük (nagyon finom). Egy teaszűrőt használva öntsd ezt a lét a rizsre, igy nem kerül bele mag.
Töltsd meg a paprikákat és tedd egy serpenyőbe, aminek az alján legyen egy ujjnyi víz, néhány kocka paradicsom (amit félre tettél), zellerlevél és só.
A töltött paprikákat sütheted a tűzhelyen (ha van egy magasabb, fedős serpenyőd) vagy sütőben.
Ha nincs túl sok időd, megsütheted a paprikákat egy nappal előtte és tárolhatod a hűtőben!
0 hozzászólás