Töltött szőlőlevél hozzávalók:

30-40 db szőlőlevél

500 g darált hús

½ csésze rizs

1 csokor kapor

1 tojás

kenyérbél

bors

Töltött szőlőlevél elkészítése:

A szőlőleveleket forró vízzel leforrázuk. A rizset egy kevés vízben és paradicsomlében pároljuk, azután hagyjuk hülni. Összeállítjuk a tölteléket. A húshoz hozzáadjuk a tojást, kenyérbelet és rizset, valamint adunk hozzá sót, borsot és addig kavarjuk amíg homogén lesz. Megtöljük a szőlőleveleket és egy tálba helyezzük őket, aminek az aljára paradicsomlevelet és kaprot teszünk. Kis tüzön kb 35 percig főzzük.

Tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.

A töltött szőlőlevél receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc