Töltött szőlőlevél hozzávalók:
30-40 db szőlőlevél
500 g darált hús
½ csésze rizs
1 csokor kapor
1 tojás
kenyérbél
só
bors
Töltött szőlőlevél elkészítése:
A szőlőleveleket forró vízzel leforrázuk. A rizset egy kevés vízben és paradicsomlében pároljuk, azután hagyjuk hülni. Összeállítjuk a tölteléket. A húshoz hozzáadjuk a tojást, kenyérbelet és rizset, valamint adunk hozzá sót, borsot és addig kavarjuk amíg homogén lesz. Megtöljük a szőlőleveleket és egy tálba helyezzük őket, aminek az aljára paradicsomlevelet és kaprot teszünk. Kis tüzön kb 35 percig főzzük.
Tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.
A töltött szőlőlevél receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás