Töltött tök szójával hozzávalók:

1 db 1 kg-os tök

20 dkg szójagranulátum vagy 10 dkg szója és 10 dkg hús

1 db zsemle

pár szál zöldpetrezselyem

1 db tojás

3 evőkanálnyi olaj

kevés ecet

Töltött tök szójával elkészítése:

A szójakockát vagy granulátumot kétszeres mennyiségű vízben 30 percig áztatjuk. Ha kockát használunk, megdaráljuk, ugyanígy, ha hússal keverjük, azt is hozzádaráljuk. Közben a megmosott tököt vékonyan meghámozzuk, 4,5 cm széles szeletekre vágjuk, a belső magos részét kiszedjük.

A tökszeleteket ecetes-sós vízben 4-5 percig főzzük, lapátkanállal kiszedjük, kiolajozott lábasban szépen egymás mellé rakjuk. A darált szóját (vagy a hússal együtt darált szóját) összedolgozzuk a vízben vagy tejben áztatott, jól kinyomott zsemlével, tojással, sóval, a megmosott, finomra vágott petrezselyemmel.

Ezzel megtöltjük a tökkarikákat, ráöntünk 1-2 deciliter vizet, s fedő alatt sütőben megpároljuk. Kapormártás vagy paradicsommártás, rizs vagy krumpliköret illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc