Töltött zsömle hozzávalók:
200 g darált hús
50 g Gouda (sajt)
1 fej hagyma
2 paradicsom
1 tojás
só, bors, pirospaprika
kakukkfű
oregánó
1 csokor petrezselyem
4 savanyú uborka
8 nagyobb zsömle
Töltött zsömle elkészítése:
Szedd le a paradicsom héját és kockázd fel. Tégy hasonlóképpen a hagymával is, majd keverd össze a túróval és a darált hússal.
Add hozzá a tojást és a többi hozzávalót, majd keverd jól össze.
Vágd le a zsömlék tetejét és szedd ki egy villával a belsejüket.
Töltsd meg őket a töltelékkel és süsd kb. 20-30 percet a sütőben 200 fokon.
Én mindig több zsömléből készítem és sülve mélyhűtőben tárolom őket. Ez azt jelenti, hogy a töltelékhez 2 kg darált húst veszek, ehhez 1 kg paradicsomot, 3-4 tojást, egy egész Gouda-t (sajt) és több uborkát használok fel.
0 hozzászólás