Töltött zsömle hozzávalók:

200 g darált hús

50 g Gouda (sajt)

1 fej hagyma

2 paradicsom

1 tojás

só, bors, pirospaprika

kakukkfű

oregánó

1 csokor petrezselyem

4 savanyú uborka

8 nagyobb zsömle

Töltött zsömle elkészítése:

Szedd le a paradicsom héját és kockázd fel. Tégy hasonlóképpen a hagymával is, majd keverd össze a túróval és a darált hússal.

Add hozzá a tojást és a többi hozzávalót, majd keverd jól össze.

Vágd le a zsömlék tetejét és szedd ki egy villával a belsejüket.

Töltsd meg őket a töltelékkel és süsd kb. 20-30 percet a sütőben 200 fokon.

Én mindig több zsömléből készítem és sülve mélyhűtőben tárolom őket. Ez azt jelenti, hogy a töltelékhez 2 kg darált húst veszek, ehhez 1 kg paradicsomot, 3-4 tojást, egy egész Gouda-t (sajt) és több uborkát használok fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc