Tomato bredie (Paradicsomos-zöldséges bárány) hozzávalók:

6-8 adaghoz:

2 kg bárányhús

25-50 g bárány farokból kivont zsír vagy vaj

15 ml só

10 ml frissen őrölt paprika

5 ml őrölt vegyes fűszer

5 ml őrölt szerecsendió

3 ml kurkuma

3 hagyma felaprítva

2 krumpli kockákra vágva

2 kg paradicsom, hámozva, kimagozva, nyersen felaprítva

10 ml cukor

2 chili paprika

125 ml friss bazsalikom (vagy 15 ml szárítmány)

5 ml köménymag

Tomato bredie (Paradicsomos-zöldséges bárány) elkészítése:

A húst ugyanúgy készítjük elő, s sütjük meg, mint a zöldbabos bredie-hez. Amikor a húst visszatesszük a pecsenyelébe, hozzáadjuk a sót, az őrölt paprikát, a vegyes fűszert, a szerecsendiót és a kurkumát, majd fedő nélkül 30 percig pároljuk.

Ekkor beletesszük a hagymát, a krumplit, a paradicsomot, a cukrot és a chilit, majd 2 és fél órán keresztül főzzük.

A végére a bredie-ből el kell párolognia a felesleges folyadéknak, s a paradicsom lényegében szétfő.

Ekkor belekeverjük a bazsalikomot és a köménymagot.

Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 200 perc