Tomika kedvence hozzávalók:
Tésztalap
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
½ csomag sütőpor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
tortabevonó csoki
kevés olaj
Krém
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
1 evőkanál kakó
40 dkg vaníliás keksz
kevés rum aroma
tej
Tomika kedvence elkészítése:
Tésztalap
A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük, majd beletesszük a diót, lisztet, zsemlemorzsát és a sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két pudingport, a tejet, ezekkel ismét megkeverjük.
Tüzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a kihűtött margarint, majd hozzáadjuk a lehűlt krémhez.
Ezt két részre osztjuk, felébe belekeverjük a kakaót.
Összerakás
A kisűlt piskótát hűlni hagyjuk, majd rákenjük a fehér krémet. Erre tesszük a pillanatra rumos tejbe áztatott keksz felét, arra a kakaós krémet, majd újból a rumos keksz másik felét.
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, hozzáadunk egy kevés olajat, majd gyorsan bevonjuk a süti tetejét.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.
0 hozzászólás