Tonhalas brokkoli hozzávalók:

500 g brokkoli

1 doboz tonhal

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál mustár

2 evőkanál tejföl vagy joghurt

1 teáskanál balzsamecet

olasz vagy provenece-i fűszernövények (attól függően, hogy milyen ízeket szeretsz)

1/2 teáskanál méz

só és bors ízlés szerint

Tonhalas brokkoli elkészítése:

Tegyél egy fazékba 3 liter sós vizet főni.

Zúzd össze a fokhagymát és öntsd le az olajat a tonhal konzervről.

Szedd a brokkolit kis rózsáira és tedd főni 3 percre a sós vízbe.

Közben készíts egy mártást tejfölből, mustárból, olívaolajból, ecetből, mézből, sóból, borsból és a fűszernövényekből.

Helyezd a brokkolit egy tálcára, add hozzá az összetört tonhalat (de ne keverd össze) és öntsd a tetejére a mártást (hogy minél esztétikusabb legyen).

Melegen tálald. Egy igényesebb asztalnál, díszítheted a tálcát citromszeletekkel vagy mentalevelekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc