Tonhalas brokkoli hozzávalók:
500 g brokkoli
1 doboz tonhal
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
2 evőkanál tejföl vagy joghurt
1 teáskanál balzsamecet
olasz vagy provenece-i fűszernövények (attól függően, hogy milyen ízeket szeretsz)
1/2 teáskanál méz
só és bors ízlés szerint
Tonhalas brokkoli elkészítése:
Tegyél egy fazékba 3 liter sós vizet főni.
Zúzd össze a fokhagymát és öntsd le az olajat a tonhal konzervről.
Szedd a brokkolit kis rózsáira és tedd főni 3 percre a sós vízbe.
Közben készíts egy mártást tejfölből, mustárból, olívaolajból, ecetből, mézből, sóból, borsból és a fűszernövényekből.
Helyezd a brokkolit egy tálcára, add hozzá az összetört tonhalat (de ne keverd össze) és öntsd a tetejére a mártást (hogy minél esztétikusabb legyen).
Melegen tálald. Egy igényesebb asztalnál, díszítheted a tálcát citromszeletekkel vagy mentalevelekkel.
0 hozzászólás