Tonhalas-paradicsomos fehérbab-saláta hozzávalók:
Öntet
2 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
60 ml extraszűz olívaolaj
frissen őrölt feketebors, ízlés szerint
Saláta
400 g fehérbab-konzerv, lecsorgatva
185 g tonhalkonzerv, vízben eltett, lecsorgatva, lemezekre szedve
1 kis fej lilahagyma, apróra kockázva
2 ek friss aprított bazsalikom (vagy petrezselyem)
1½ tk frissen reszelt citromhéj
100 g rukkola
250 g koktélparadicsom negyedekre vágva
Tonhalas-paradicsomos fehérbab-saláta elkészítése:
Az öntet elkészítéséhez: kis tálban összekeverjük a citromlevet és a fokhagymát. Apránként hozzákeverjük az olajat. Borssal ízesítjük.
A saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a babot, a tonhalat, a hagymát, a bazsalikomot és a citromhéjat. Hozzáadunk mintegy 60 ml öntetet (a többi öntetet a rukkolához tartalékoljuk). Összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen bevonja a hozzávalókat. (A saláta lefedve, hűtőben 1 napig áll el.)
Közvetlenül tálalás előtt nagy tálba tesszük a rukkolát. Hozzáadjuk a megmaradt öntetet, és alaposan összeforgatjuk.
A rukkolát szétosztjuk négy tányérra. Erre szedjük a tonhalas babsalátát, majd koktélparadicsommal díszítjük.
0 hozzászólás