Tonhallal töltött avokadó hozzávalók:
½ fej hagyma
200 g tonhalkonzerv
½ dl sűrű tejföl
½ dl majonéz
só, bors
4 salátalevél
1 keményre főzött tojás
2 nagyobb avokadó
limelé vagy citromlé
olajbogyó
petrezselyem
Tonhallal töltött avokadó elkészítése:
Aprítsd fel a hagymát. Szűrd le a halról a levet/olajat. Keverd össze a hagymával, a tejföllel, a majonézzel és sózd, borsozd ízlés szerint.
A salátaleveleket helyezd 4 tányérra. A paradicsomot és a főtt tojást vágd négybe.
Vágd félbe az avokadókat, szedd ki a magvait és hámozd meg. Kend be az avokadó szeleteket citromlével vagy limelével, hogy ne feketedjenek meg.
Minden salátalevélre tegyél egy fél avokadót. Tedd rá a tölteléket, díszítsd paradicsommal, tojással, olajbogyóval, petrezselyemmel.
0 hozzászólás