Tönkölyös-almás muffin hozzávalók:

15 dkg vaj

15 dkg cukor

12 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt

3 dkg fehér tönköly liszt

2 tojás

1 teáskanál sütőpor

1 citrom reszelt héja

1 nagy alma reszelve

Tönkölyös-almás muffin elkészítése:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsűtőt kibéleljük papírral.

A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját.

A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát.

A tetejére tehetünk egy szelet almát díszités képpen.

A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc